Familie Van den Dobbelsteen gaat voor een pond per week

Foto: Freddy Blommers

Na 4 volle weken 100-100-100 kunnen wij gerust vaststellen dat het, in elk geval voor ons en veel andere deelnemers, mogelijk is om nagenoeg restafvalvrij te leven. De vraag speelt nu al door mijn hoofd of wij het na afloop van de actie in juni nog steeds opbrengen om op deze voet verder te gaan. Ik schat zo in van wel.

26 kilo per jaar

Bij het invullen van het gewicht aan restafval van de afgelopen week, 476 gram, bedacht ik me hoeveel kilo wij als gezin in 1 jaar zouden weggooien, als we deze trend doorzetten. Uitgaande van een pond per week kom ik dan op een gewicht van 26 kilo per jaar. Dat is eigenlijk een giller, zeg maar zo’n 2 volle kliko’s bij elkaar. Eerlijk gezegd denk ik dat het dubbele ook mooi zou zijn. Maar ja, we hebben de smaak te pakken.

Bijna moesten we aan het einde van de vierde week, net als een andere deelnemer in de eerste week van de actie, een kapot luchtbed aan het wekelijkse gewicht toevoegen. Tijdens een logeerpartijtje in het weekend lag een vriendinnetje van mijn dochter zowat op de harde ondergrond. Ik wilde de volgende morgen het luchtbed al wegen, voordat het in de container gekiept zou worden. Gelukkig bleek alleen de sluiting niet goed dicht te hebben gezeten, dus van een lek luchtbed was geen sprake. Wel sneu voor haar, maar goed voor ons staatje.

Meevaller

Nog een meevallertje: de afgelopen week kreeg ik een ander merk medicijnen. Voorheen zaten de tabletjes in blisters verpakt, die bij het restafval gingen. De nieuwe tabletjes zitten ze in een klein plastic potje, dus dat kan in elk geval gerecycled worden. Een pond restafval per week, misschien nog wel minder, daar gaan we voor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen