D66: Experimenteer met Stadsstrand

Foto: D66

D66 wil dat het gebied rond de Dobbeplas zo snel mogelijk gaat bruisen. Daartoe heeft D66 het College van B&W aangespoord. “Aan de Dobbeplas aan de Marktkant zou bijvoorbeeld een Stadsstrandje kunnen komen”, licht D66 raadslid Jamila Bakkers toe, “met wat zand en strandstoelen kan je alvast een snelle start maken.”

Geen pas op de plaats

Het College van B&W heeft een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd om een pas op de plaats te maken met de ambitieuze plannen rond de Dobbeplas. De brug over de Dobbeplas en het opknappen van het Pastoorsbos gaat wel door. De gemeente wil verdere initiatieven van marktpartijen vooral afwachten en stapsgewijs in een organisch proces verder gaan.

Experiment

“De uitleg  van wethouder Robin Paalvast spreekt ons wel aan, kleinschalig  experimenteren met leuke plannen en ideeën”,  geeft D66 fractievoorzitster Cora Huijbens aan, “zoals ook de nu succesvolle Zondag in het Park eerst klein gestart is, dat kan ook met het Stadsstrand.”

Ook het Marseillepad kan volgens D66 iets pakkends krijgen in plaats van de wat zieltogende kade met straatstenen. Neem een voorbeeld aan het grindpad in het groen bij het Malieveld in Den Haag waar vroeger slechts straatstenen lagen.

Een succes

“Zondag in het Park vinden wij om tenminste twee redenen een succes”, voegt D66 raadslid Jamila Bakkers toe, “de bruis én het groen ofwel een bruisend Stadspark tussen Stadshart en Dorp, daar past een Stadsstrand trouwens ook mooi bij.”

Samenspraak met alle Zoetermeerders moet volgens D66 uiteraard vooral leidend zijn bij de verdere realisatie van de plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen