LHN stelt schriftelijke vragen over onveiligheid op Stedelijk College

Foto: LHN

Na de vragen over de veiligheid op openbaar toegankelijke schoolpleinen volgen nu schriftelijke vragen over de veiligheid op het Stedelijk College. Het beeld dat de LHN met deze tweede serie vragen in korte tijd oproept, is dat het op de scholen in Zoetermeer op zijn minst onveilig is. Zullen de antwoorden dat beeld weerleggen? Of laat de LHN-fractie het niet bij vragen stellen?

De letterlijke tekst van de schriftelijke vragen luidt:

Schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen  aan het College van Burgemeester en Wethouders over de onveiligheid op het Stedelijk College in het bijzonder voor leraren en leerlingen door de heer H.P.A. Nawijn (Lijst Hilbrand Nawijn) ingezonden op 29 maart 2016. Er zijn bij de fractie van de LHN van meerdere zijden geluiden binnen gekomen dat leraren* met fysiek en mondeling  geweld bedreigd worden, maar ook slachtoffer zijn van fysiek geweld. Ook tussen de leerlingen onderling worden gewelddadigheden gepleegd. De directie zou daar onvoldoende tegen optreden.

De LHN is van mening dat gewelddadigheden en het dreigen daarmee niet tolerabel  is op een middelbare school. De politie en de directie dienen daar snel een eind aan te maken.

Onveiligheid op het Stedelijk College

  1. Heeft het College van Burgemeester en Wethouders  kennisgenomen van het feit dat een leraar van het Stedelijk College in het bijzijn van getuigen op 9 oktober 2015 is aangevallen en mishandeld  tijdens surveillance taken?
  2. Weet het College dat de bedoelde leraar al sinds genoemde datum ziek thuis is en dat de bedrijfsarts van de school heeft geschreven dat hij eerst naar school terug mag als de situatie op de school veilig is?
  3. Is  van dit strafbare feit door de school aangifte gedaan?
  4. Is het college op de hoogte van de angst bij de leraar voor represailles van de daders, zodat hij geen anonieme aangifte durft te doen?
  5. Is het College op de hoogte dat deze leraar in ditzelfde kader slachtoffer is van beledigingen en (doods)bedreigingen? Overigens hij niet alleen maar ook andere leraren*?
  6. Heeft de leiding van de school deze lera(a)r(en)* bescherming aangeboden en zo nee, waarom niet?
  7. Wat is de rol van de twee schoolagenten die voor het Stedelijk College zijn aangesteld? Zijn die opgetreden bij het incident op 9 oktober 2015?
  8. Weet het College dat op het  stedelijk College veel onbevoegde leraren werken?
  9. Is het College bekend met het rapport van de Inspectie van het Onderwijs uit 2015 waarin de resultaten negatief vo0r het Stedelijk College zijn?
  10. Welke veiligheidsmaatregelen zal het College na overleg met de politie en de directie van de school nemen?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen