Giselle door Royal Ballet

Foto: Utopolis

Hartzeer en verraad komen samen in de bioscoop op woensdag 6 april met de vertoning van het adembenemende ballet Giselle van The Royal Ballet, live vanuit Covent Garden in Londen. Giselle is één van de meest betoverende liefdesverhalen van het hedendaagse ballet, met bovennatuurlijke elementen en een liefde die de dood ontstijgt.

De titelrol in dit ballet geldt als de Hamlet voor de ballerina. Giselle ondergaat een transformatie van onschuldig boerenmeisje dat verleid wordt door de verraderlijke Graaf Albrecht, tot vergevingsgezinde geest die voorkomst dat haar geliefde door wraakzuchtige en spookachtige Wilis gedood wordt. Giselle wordt vertolkt door Marianela Nuňez, vergezeld door Vadim Muntagirov als Graaf Albrecht.

Als ballet van twee contrasterende werelden, vereist de eerste akte van de ballerina dat ze naïef en ongekunsteld lijkt, waarbij haar dans aards enthousiasme moet uitstralen. In de tweede akte transformeert ze tot een vederlichte verschijning als een spectrale schoonheid in het bleke maanlicht.

De combinatie van het memorabele verhaal en de exquise choreografie maakt Giselle tot de perfecte gelegenheid om het klassieke ballet te ontdekken.

De inloop begint vanaf 19.45 uur en het programma start om 20.15 uur.

Tickets kosten € 22,50 per persoon (incl. 2 drankjes) en zijn te reserveren op 079-33 00 366. Tickets zijn te koop aan de kassa van de bioscoop of als E-tickets op de website.

Giselle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen