Familie Van den Dobbelsteen pakt uit

Foto: Freddy Blommers

De opdracht voor de 3e week 100-100-100 was: tel op hoeveel verpakkingen je op 1 dag opent. En dan met name nieuwe verpakkingen. Eerst denk je, dat zal wel meevallen, maar omdat je ook de onzinnige dubbele verpakkingen meetelt, tikt het behoorlijk aan.

Verpakkingen

In die week schreef de huisarts nog wat voor, 2 verpakkingen extra. De kat kreeg een ongelukje met haar halsbandje en moest daarvoor geopereerd worden. 2 verpakkingen extra. Het gaat overigens inmiddels goed met haar, al zat de schrik er even in.

Hierdoor kwamen wij op een gemiddelde van 10 verpakkingen per dag, terwijl er geen sausje uit een pakje op de eettafel is verschenen. Gelukkig waren al die verpakkingen recyclebaar, dus het gewicht van het restafval nam hierdoor niet toe.

Nieuwe opdracht

De opdracht voor deze week is: ‘Wie heeft de beste tip om afval te voorkomen?’ Hierop verwachten wij behoorlijk wat input van onze collega deelnemers. Wijzelf hebben er ook wel een paar. Want hoe vaak koop je niet iets nieuws, terwijl een product best gerepareerd kan worden. Gisteren nog kwam onze zoon de trap af met de mededeling: ‘Ik moet een nieuwe koptelefoon’. Aan 1 kant zit het draadje aan de binnenzijde wat los, waardoor het geluid af en toe wegvalt. Zoiets moet toch te fiksen zijn. Ik pleit daarom bij deze voor plaatsen in de stad waar handige mensen huishoudelijke en elektronica repareren voor een leuk prijsje. Wellicht is zo’n plek er al, maar moet ik die gewoon even vinden. Zo’n tip is de komende week van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen