Basisschool Floriant in Zoetermeer heeft het Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF behaald

Foto: gemeente Zoetermeer / FOTOFLEX Nederland

SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Met dit programma worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers.

Het werken aan de verkeersveiligheid van kinderen op en rond de basisschool vereist een integrale aanpak en is daarom gebaseerd op een goede samenwerking tussen meerdere partijen (school, ouders, OnderwijsAdvies, politie, gemeente, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) en Provincie Zuid-Holland.

Het motto van SCHOOL op SEEF is “Kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer”.

In de provincie Zuid-Holland kunnen basisscholen in aanmerking komen voor het Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF. Het is veelal het resultaat van een jarenlange inspanning van de school op het gebied van verkeersveiligheid, waarbij de school begeleid wordt door een verkeersleerkracht van OnderwijsAdvies. Een school moet aantonen dat er structureel jaarlijks zowel theoretische als praktische verkeerslessen worden gegeven in alle groepen. Ook moet de school aandacht hebben voor haal- en brenggedrag, voor de schoolomgeving en voor de school-thuisroute. Basisschool Floriant is de 9e school in Zoetermeer die dit label ontvangen.

Wethouder Marc Rosier heeft het verkeersveiligheidslabel op woensdag 4 juli aan de basisschool uitgereikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen