100-100-100 Scheiden verbindt

Foto: Freddy Blommers

Hoewel 766 gram restafval in een week volgens mij een redelijke score is voor een gezin van 2 volwassenen, 2 pubers en een kat, weten we wel zo’n beetje waarop we nog hadden kunnen besparen. Het klinkt suf, maar een pakje kattenvoer nog nét iets beter leegknijpen scheelt zo maar een gram. Ook gingen we voor schut met de verpakking van een of andere mix voor een ovenschotel.

GFT

Volgens de richtlijnen van de gemeente Zoetermeer mogen visgraten bij het GFT. Maar om nou de graten uit een blikje zalm, je weet wel, die harde ronde, te scheiden. Dat lijkt nogal gedoe. Misschien is dit iets voor een andere keer.

De inhoud van het afvalbakje uit de badkamer wegen we de volgende keer apart. Dat zijn we bij het eerste weegmoment vergeten. Die wattenschijfjes met lotionnetjes, dat tikt natuurlijk wel aan. En mijn voorraad zelfgemaakte wattenschijfjes groeit niet zo snel. Het badkamerafval was overigens wel veel minder dan andere keren.

Scheiden verbindt

Al met al is het nog een beetje pionieren, wat wel, wat niet. Opvallend is dat deelnemende gemeenten niet op dezelfde manier lijken om te gaan met het scheiden van afval. Dat zie je aan de vragen die voorbijkomen op het Forum. Je moet echt even opzoeken hoe het binnen jouw gemeente werkt. De deelnemers van 100-100-100 zijn actief op het forum. Je kan er terecht met vragen die snel worden beantwoord door het ‘I love afval scheiden team’ of door andere deelnemers.  En er worden handige tips en links naar inspirerende blogs gedeeld. Scheiden verbindt, wie had dat gedacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen