Gezond aan de slag met taal: Voel je goed!

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Stel u wilt afvallen, maar u kunt de etiketten van voedingsmiddelen of informatie over goede voeding niet lezen. U schaamt zich hiervoor en vraagt geen hulp. Het afvallen mislukt en de klachten worden erger.

Dit overkomt veel laaggeletterden met overgewicht. De gemeente Zoetermeer pakt dit nu aan samen met Goudenhart, Piëzo en Taal voor het Leven. Woensdag 31 januari ging daarom de aanpak Voel je goed! van start. Tijdens deze taalcursus leren laaggeletterden lezen, schrijven én alles over gezond eten en bewegen.

Wethouder Isabelle Vugs (gezondheid) ontving de eerste lesmap van de cursus. Isabelle Vugs: ‘Deze cursus vind ik een mooi voorbeeld van maatwerk voor onze inwoners. De aanpak Voel je goed! is gratis. Maar voor de diëtist moet soms een eigen risico worden betaald. Dit deel betaalt de gemeente Zoetermeer dan voor de cursist. Ik ben trots dat de gemeente dit mogelijk maakt.’ Heeft u interesse in de taalcursus? Stuur dan een e-mail naar: Natalia Sadinska van de stichting Piëzo: [email protected].

Experimentele aanpak

Voel je goed! is een experimentele aanpak, die de eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger combineert. Deze lessen zijn toegepast op gezonder eten, meer bewegen en taal. Met als doel een gezonder leven. Een extern bureau onderzoekt het effect van Voel je goed!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen