Begeleid vervoer voor kwetsbare ouderen

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

We staan er niet elke dag bij stil, maar we worden allemaal elke dag een dagje ouder. Als je mazzel hebt, blijf je daarbij gezond van lichaam en geest. Zo niet, dan zou het wel eens zo kunnen zijn, dat je minder mobiel wordt.

Dan mag je blij zijn als je kinderen, vrienden of buren hebt, die kunnen en willen helpen. Heb je die niet, dan blijven alleen openbaar vervoer, Ouderenbus of Regiotaxi over.

De deur net meer uit

Maar in het geval je daar niet meer zelfstandig gebruik van kunt maken, dan kom je de deur niet meer uit. Je raakt in een sociaal isolement en vereenzaamt.

Begeleid vervoer

UVV Zoetermeer biedt mensen in die situatie Begeleid Vervoer. Stel je moet naar de dokter in het ziekenhuis, je wilt een computerles volgen of gewoon op bezoek bij een oude vriend of vriendin. Een vrijwilliger haalt je thuis op, brengt je waar je moet zijn, wacht op je tot je weer naar huis wilt en brengt je dan weer thuis. Heb je een rollator of opvouwbare rolstoel, dan kan die gewoon mee.

Niet gratis

Deze dienst is niet gratis, want de auto van de vrijwilliger rijdt immers niet op water. Maar voor 6 euro brengt onze vrijwillig(st)er je overal in Zoetermeer en weer thuis. Hoe het allemaal werkt leggen we uit op onze website: http://uvv-zoetermeer.nl/begeleid-vervoer/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen