Jan Jennissen is eerste Klimaatburgemeester van Zoetermeer

Jan Jennissen
Foto: Nationale Klimaatweek

Jan Jennissen (62) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Zoetermeer noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek.

Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Jan Jennissen de inwoners van Zoetermeer inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Jan uit gemeente Zoetermeer is één van hen. Met zijn eervolle benoeming hoopt hij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

Jan Jennissen

Jan is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Jan Jennissen, Het klimaat op1: “Mijn activiteiten stoppen niet bij de eerste nul op de meter woning van ons land in 2015. Ik zet mijn kennis over alles wat met milieu en energietransitie te maken heeft al jaren in om andere mensen aan het denken te zetten. Zo wil ik alle generaties inspireren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen