Chapeaubeeldje voor Linda Bregman-Labrujère

Foto: Gemeente Zoetermeer

Voor haar bijzondere inzet voor het behoud van de geboortezorg in het Haga Ziekenhuis Zoetermeer, heeft Linda Bregman-Labrujère een Chapeaubeeldje ontvangen. Burgemeester Michel Bezuijen reikte het beeldje uit tijdens een bezoek aan de kraamafdeling van het ziekenhuis.

Toen Linda Bregman-Labrujère hoorde van de mogelijke plannen voor het sluiten van de afdeling geboortezorg in het Haga Ziekenhuis Zoetermeer heeft zij direct actie ondernomen. Zij startte een petitie voor behoud van deze afdeling. Ruim 15.000 mensen ondertekende de petitie om hun zorgen over de mogelijke sluiting kenbaar te maken. De petitie overhandigde zij vervolgens aan de Tweede Kamer. Daarnaast organiseerde zij een Serene Tocht, waar ruim 1000 bezorgde (aanstaande) ouders en zorgmedewerkers meegelopen hebben.

Invloed op besluit

Mede dankzij haar initiatieven en de inzet van alle medewerkers van de kraamafdeling is er veel aandacht geweest in zowel de landelijke als lokale media en de politiek. Met de acties maakte zij de zorgen en de betrokkenheid van inwoners zichtbaar. Dit is van grote invloed geweest op het uiteindelijke besluit van het Haga Ziekenhuis om de geboortezorg in Zoetermeer te behouden.

Linda Bregman-Labrujère is 28 jaar werkzaam geweest in de geboortezorg en oprichter van PKZ Kraamzorg. Hoewel zij onlangs officieel met pensioen is gegaan is zij nog regelmatig aan het werk in het ziekenhuis.

Chapeaubeeldje

Met het uitreiken van het Chapeaubeeldje spreekt de gemeente Zoetermeer haar waardering uit voor inwoners die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zoetermeer en haar inwoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen