Burgemeester Bezuijen ontvangt uniek dubbel prentenboek over Suriname

Foto: Gemeente Zoetermeer

Tijdens een gezellige bijeenkomst  op 5 juli in het Stadhuis-Forum overhandigt auteur Rehana Lalmahomed aan burgemeester Michel Bezuijen een exemplaar van het prentenboek  Hanna vertelt  over de slavernij en over de Hindostaanse immigratie.

De burgervader is duidelijk ingenomen met het prachtig en rijk geïllustreerde werk, dat geschikt is voor de jeugd van 9 jaar en ouder. Uitgever Radjin Thakoerdin van de Zoetermeerse uitgeverij Sampreshan is trots dat ‘zijn’ burgemeester de uitgave belangrijk vindt.

Het boek geeft op beeldende wijze –  in 73 kleuren illustraties – een belangrijk onderdeel van de Surinaams-Nederlandse koloniale geschiedenis weer en draagt bij aan de kennisverrijking bij veel Nederlanders over de achtergrond van Surinamers van Afrikaanse afkomst en Hindostaanse Surinamers. Volgend jaar is het 160 jaar geleden dat de slavernij in Suriname werd afgeschaft en 150 jaar geleden dat de eerste contractarbeiders uit toenmalig Brits-Indië in Suriname aankwamen. De verbondenheid van deze gebeurtenissen komt goed tot uiting in dit dubbelprenten boek.

Reacties

Cookieinstellingen