Zoetermeer viert Veteranenavond

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Tijdens de 15e Veteranenavond op zaterdag 25 juni bedankt Zoetermeer haar veteranen. Bent u er ook bij? Het wordt een feestelijke avond met een uitgebreid programma, waaronder een defilé met militaire voertuigen. De tocht vertrekt om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komt rond 19.30 uur aan op de Markt, waar burgemeester Bezuijen hen verwelkomt.

Tijdens de Veteranenavond bedankt de gemeente de Zoetermeerse veteranen die zich, nu en in het verleden, hebben ingezet voor de vrede. Een defilé met historische en moderne militaire voertuigen rijdt door Zoetermeer. Wilt u de veteranen toejuichen? De volledige route van de tocht is te vinden op www.zoetermeer.nl/veteranen. Woont u langs de route? Dan kunt u als eerbetoon aan de veteranen de Nederlandse vlag uitsteken.

Activiteiten op de Markt

Op de Markt is er tijdens Veteranenavond genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen deze avond geschminkt worden en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen. Vanaf 18.30 uur treedt The Band of Liberation & Pipes Armyband op met mezzo-sopraan Emma Brown. Alles natuurlijk met een militair karakter. Wanneer het defilé aankomt op de Markt, verwelkomt burgemeester Bezuijen de veteranen. Daarna kan iedereen de militaire voertuigen bekijken.

Programma

  • 18.30 uur Start defilé vanaf de Buytenparklaan en start van het programma op de Markt.
  • 18.45 uur Optreden van The Band of Liberation & Pipes Armyband met mezzo-sopraan Emma Brown op de Markt.
  • 19.30 – 19.45 uur De militaire voertuigen arriveren op de Markt en aansluitend is er een toespraak van burgemeester Bezuijen.
  • 19.45 uur Mogelijkheid om de militaire voertuigen te bezichtigen.

Veteranendag

Ieder jaar vieren we in Nederland op de laatste zaterdag in juni Veteranendag. Tijdens deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld, van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Zij zijn te herkennen aan een speciaal veteraneninsigne. Maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor hun inzet staat deze dag centraal. Zoetermeer organiseert de Veteranenavond vanaf 18.30 uur om iedereen de gelegenheid te geven overdag de Veteranendag in Den Haag te bezoeken.

Reacties

Cookieinstellingen