Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?

Foto: Gemeente Zoetermeer

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’. Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat plaatsvond in het clubhuis van het Dutch Innovation Park: de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Wethouder Jan Iedema (onderwijs) opende het evenement.

Kiezen voor een opleiding, vak of beroep is voor veel jongeren een flinke opgave. “Een beroepskeuze maken is ontzettend belangrijk maar razend moeilijk.”, weet Jan Iedema uit ervaring. “Jongeren hebben vaak meer opties dan ze denken. Zoetermeer On Stage biedt ze de kans om kennis en ervaring op te doen, zodat ze zich goed kunnen oriënteren.” Want, wat weet je nu eigenlijk helemaal over een bepaald beroep? Wat houdt het in, hoe ziet een werkdag er uit? Is er genoeg werk in?

Zoetermeer On Stage

De 1.000 vmbo-leerlingen van Beroepscollege Zoetermeer, Erasmus College, Oranje Nassau College (locaties Clauslaan en Parkdreef) en Picasso Lyceum konden al deze vragen stellen aan de deelnemende bedrijven en beroepsbeoefenaren. Tijdens het evenement is er voldoende ruimte en tijd voor persoonlijke ontmoetingen, die vaak leiden tot langdurige contacten, stages én banen.

Doe Dagen

Hebben de jongeren en professionals een klik met elkaar? Dan zijn ze van harte welkom op de Doe Dagen op 22 en 23 juni. Leerlingen krijgen de kans mee te lopen en de werk(plek) te ervaren. Het streven is om de leerlingen een zo realistisch mogelijke praktijkervaring op te laten doen.

Meer lezen over Zoetermeer On Stage? Kijk dan op zoetermeeronstage.nl

Reacties

Cookieinstellingen