Wethouder Ingeborg ter Laak is verontwaardigd

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Omroep West heeft vandaag op basis van een vertrouwelijk document geschreven dat het Langeland Ziekenhuis minder zorg zal gaan leveren. Volgens het artikel verdwijnen de acute geboortezorg en de intensive care en wordt de spoedeisende hulp op termijn afgebouwd.

De gemeente Zoetermeer is onaangenaam verrast door het nieuws over de ingrijpende plannen, zoals het verdwijnen van de acute geboortezorg, de intensive care en het op termijn afbouwen van de spoedeisende hulp voor het LangeLand, zoals naar voren komt in het artikel op de website van Omroep West.

Wethouder Ingeborg ter Laak (zorg) is verontwaardigd over het feit dat zij deze ontwikkelingen moet lezen in de pers. “Ik vind het ongepast dat we niet geïnformeerd zijn.” Zij vindt dat Zoetermeerders moeten kunnen rekenen op een volwaardig ziekenhuis inclusief een eerste hulp en geboortezorg. “Als dit inderdaad zo in de plannen staat vind ik het volstrekt onacceptabel dat wij niet op de hoogte zijn gebracht.”

Wethouder Ter Laak vindt het grootste belang voor het Haga en LangeLand dat ze in overleg gaan met de inwoners van Zoetermeer en met de gemeente. “De zekerheid van de zorg mag niet in het geding komen. Dat de gemeente niet is betrokken en geïnformeerd, dat kan echt niet.”

Reacties

Cookieinstellingen