Kennisnet kiest voor het Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Factory
Dutch Innovation Factory
Foto: Gemeente Zoetermeer

Stichting Kennisnet verhuist medio 2022 naar het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Kennisnet, als de publieke dienstverlener van het ICT-fundament voor scholen en instellingen, sluit zich hiermee aan bij de campus voor toegepaste innovatie en ICT – de plek waar een community van onderzoekers, onderwijs en ondernemers samen werken aan innovaties voor de maatschappij.

Larissa Zegveld, algemeen directeur: “Wat ons zeer aanspreekt in het Dutch Innovation Park is de synergie tussen werken en leren; de combinatie innovatieve ICT-bedrijven en ICT-studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland. Ons nieuwe kantoor zal een ontmoetingsplaats zijn om van elkaar te leren en elkaar te inspireren, een plek om samen te werken en uiteraard ook een representatieve plek voor conferenties en ontmoetingen met stakeholders.”

“In Zoetermeer staat IT-onderwijs en toegepaste innovatie hoog in het vaandel”, vult onderwijswethouder Jan Iedema aan. “En wat is een geschiktere locatie voor een organisatie die scholen verder helpt met het inzetten van ICT dan de Dutch Innovation Factory.”

Moderne werk- en ontmoetingsplek

Kennisnet betrekt een vleugel in de Dutch Innovation Factory die momenteel wordt verbouwd tot een moderne en hybride hoofdvestiging voor zo’n 100 medewerkers. De indeling faciliteert het hybride werken: (samen)werken tussen collega’s die op afstand (online) werken en collega’s die fysiek op kantoor zijn.

Over Kennisnet

Goed onderwijs legt de basis voor leven, leren en werken en daagt leerlingen en studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat vraagt om onderwijs dat inspeelt op sociale, economische en technologische ontwikkelingen. Kennisnet ondersteunt scholen in Nederland bij een professionele inzet van ICT. Vanuit de publieke dienstverlening helpt Kennisnet besturen en scholen verder met kennis over wat werkt met ICT in het onderwijs en een professionele inzet van ICT in het onderwijs. Kennisnet werkt aan een veilige en betrouwbare ict-infrastructuur. Kennisnet wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Reacties

Cookieinstellingen