Sinterklaas bezoekt Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op zaterdag 20 november maakt de Sint zijn opwachting in Zoetermeer. Vanwege de ontwikkelingen rondom COVID-19 vindt er dit jaar geen traditionele intocht plaats, maar organiseert de gemeente een alternatief; een rijtocht door het Stadshart en de Dorpstraat, die online via de social media kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’ te volgen is.

Burgemeester Michel Bezuijen: “Ik kijk ernaar uit om de Sint te verwelkomen in Zoetermeer en hem al het moois te laten zien dat onze stad te bieden heeft. Samen maken we er een mooi feest van voor jong en oud!”.

Rijtocht

Op zaterdag 20 november tussen 11.00 uur en 14.00 uur maakt de burgemeester samen met de goedheiligman en zijn Amigo’s – de bewakers van het slot van de Sint in Spanje – een rijtocht door het Stadshart en de Dorpstraat. Gedurende de rit worden zij door een interviewer begeleid, die hen vooraf ingestuurde vragen van kinderen stelt. Voor deze vragen doet de burgemeester vanaf week 45 een oproep op de social media kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’ en de gemeente.

Online de rijtocht volgen

De rijtocht door Zoetermeer en het gesprek tussen de Sint en de burgemeester zijn op zaterdag 20 november vanaf 11 uur live te volgen via de social media kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’ op YouTube en Facebook.

Coronamaatregelen

Tijdens de rijtocht zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van kracht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen