Start verbouwing Stadsboerderij Balijhoeve

Foto: Gemeente Zoetermeer / Fotoflex

De verbouwing van stadsboerderij De Balijhoeve gaat van start. Wethouder Groeneveld onthulde vandaag het bouwbord op locatie samen met aannemer SKN Bouw, Staatsbosbeheer en stichting Vrienden van Balijhoeve.

De Balijhoeve wordt verbouwd om nog beter dienst te kunnen doen als sociaal ontmoetingspunt in de wijk. Wethouder Groeneveld (Groen & Openbare ruimte): “De Balijhoeve werd afgelopen jaar zo’n 35.000 keer bezocht en in voorgaande jaren zonder coronamaatregelen was dit zelfs het dubbele. Daarmee is het een belangrijke voorziening in de wijk én de stad. Het hoofdgebouw en de stallen waren toe aan een opknapbeurt. Samen met omwonenden is een nieuw ontwerp gemaakt. Ik ben blij dat we nu van start gaan met de verbouwing”.

Wat wordt er verbouwd?

Tijdens de verbouwing wordt het hoofdgebouw gerenoveerd en uitgebreid. Door de extra ruimte wordt het mogelijk om de kinderboerderij te gebruiken als bijeenkomstruimte. Verder komt er een kleinschalige, maatschappelijk verantwoorde horecavoorziening.

De dieren krijgen een nieuw onderkomen: aan de bestaande stal, achtergelegen op het terrein, komt een uitbreiding en aan de stal vooraan het terrein komt een kleine overkapping. Eerder dit jaar is er op het terrein van de Balijhoeve al een nieuwe beleeftuin aangelegd.

Open voor publiek

De Balijhoeve blijft tijdens de verbouwing open voor publiek. De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2022. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/verbouwingbalijhoeve en stadsboerderijen.org.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden