Koningsdag in Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op Koningsdag vinden er dit jaar verschillende (digitale) activiteiten plaats in Zoetermeer. Bent u erbij?

Digitale Aubade

De aubade is de traditionele start van iedere Koningsdag waarbij de koning wordt gefeliciteerd. Dit gebeurt door een toespraak van de burgemeester, door het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus. Onlangs konden inwoners van Zoetermeer een eigen video-opname van het Wilhelmus maken. Op dinsdag 27 april om 9.00 uur wordt de compilatie video uitgezonden als een mooi begin van een bijzondere Koningsdag. Meer informatie vindt u op www.zo-oranje.nl

Vlag en wimpel

De Zoetermeerse Oranjestichting roept iedereen op om op dinsdag 27 april vlag en wimpel uit te steken. Voor de jarige koning en voor elkaar. Er is gevraagd om in Zoetermeer tussen 9.55 en 10.00 uur de klokken te luiden. Om 10.00 uur zal het Wilhelmus gespeeld worden en wordt iedereen opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen.

Livestreams Koningsnach & dag

Op maandag 26 april om 20.00 uur is een gratis livestream evenement voor jong en oud. Een feest met gezellige items en goede dansmuziek zoals de ‘foute’ hits en classic 90s.

Op 27 april volgt vanaf 14.00 een middag vol gezelligheid en muziek. Bekijk de livestream met een interactieve pianoshow en lekkere meezingers afgewisseld met dance classis. Meer informatie vindt u op www.zoetermeeroranje.nl

We zijn heel benieuwd hoe u Koningsdag in Zoetermeer viert. Deel uw foto met #Zoetermeerisdeplek op Instagram. Veel plezier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden