Stageplekken gezocht voor mbo-studenten

Wethouder Idema
Foto: Gemeente Zoetermeer

Wethouder Iedema (Onderwijs & Economie) steunt de noodoproep van mbo Rijnland aan bedrijven om te zoeken naar mogelijkheden voor stageplekken.

De school roept bedrijven op om, als dit binnen de regels enigszins mogelijk is, toch een stageplaats te bieden. Als de gebruikelijke stage voor de mbo-studenten niet of nauwelijks te realiseren is, vragen zij organisaties samen met hen de mogelijkheden en kansen te bespreken om tot alternatieven te komen.

Een goede start op de arbeidsmarkt

Het grote tekort aan stageplekken speelt bij veel verschillende opleidingen en verschillende onderwijsinstellingen. “De praktijkervaring die studenten tijdens hun stage opdoen is een ontzettend belangrijk onderdeel van hun opleiding. Regelmatig leidt een stage uiteindelijk tot een eerste baan. Ik gun alle studenten een goede start op de arbeidsmarkt.” Vertelt wethouder Iedema (Onderwijs & Economie). “De huidige situatie stelt veel ondernemers natuurlijk voor grote uitdagingen. Tegelijkertijd hebben ze baat bij goed opgeleide vakmensen. Daarom roep ik alle Zoetermeerse bedrijven op, om gezamenlijk te zoeken naar mogelijkheden.”

Heeft u een stageplek beschikbaar?

Heeft u de mogelijkheid om een stageplek aan te bieden of een idee voor een alternatief? Of heeft u vragen over wat er mogelijk is? mboRijnland komt graag met u in contact om met u om een oplossing te vinden. Neem contact op via: [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden