Veteranendag 2020 anders dan andere jaren

Zaterdag werd Veteranendag in Zoetermeer gevierd. Vanwege corona vierde de gemeente deze dag anders dan andere jaren.

25 willekeurig gekozen Zoetermeerse veteranen werden uitgekozen voor het hijsen van de veteranenvlag met burgemeester Lokker bij het Stadhuis. Een korte samenkomst in de raadzaal met een toespraak van de burgemeester volgde.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen verliep de viering van de Zoetermeerse Veteranenavond op 27 juni 2020 anders dan andere jaren. Dit jaar waren er, vanwege de coronamaatregelen, geen defilé met militaire voertuigen of activiteiten op de Markt ter ere van Veteranendag in Zoetermeer.

Veteranen in het zonnetje

Toch zette de gemeente Zoetermeer haar veteranen in het zonnetje. Zaterdag 27 juni 2020 ontving waarnemend burgemeester Lokker 25 willekeurig gekozen Zoetermeerse veteranen op het Stadhuis. Samen hesen ze de veteranenvlag waarna de burgemeester een toespraak gaf in de raadzaal. Op deze manier stonden we stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld.

Bekijk Veteranendag Zoetermeer 2020

Het hijsen van de veteranenvlag en de toespraak van burgemeester Lokker waren live te volgen via een livestream op de website van de gemeente Zoetermeer. U kunt deze opname terugkijken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden