Verduurzamen 214 woningen Landenbuurt

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Era Contour is al enige tijd bezig om 214 eengezinswoningen in de Landenbuurt in Meerzicht te verduurzamen met Nul op de meter woningen.

Deze werkzaamheden duren tot eind december 2020 en kunnen overlast geven, zoals:

  • Er rijden vrachtwagens door de wijk. Een verkeersregelaar regelt het laden en lossen. Soms moeten ze een straat afsluiten voor speciale werkzaamheden.
  • Er zijn extra parkeerplaatsen langs Westergo waar de werkmannen hun auto’s kunnen parkeren.
  • De werkzaamheden geven geluid.

Op eracontourbouwt.nl is meer informatie te vinden over de werkzaamheden en overlast.

Werkzaamheden Fase 2 Stedin

Stedin is ook betrokken bij de werkzaamheden voor de nul op de meter woningen. Vanaf maandag 13 april start Stedin met het verwijderen van de huidige gasleidingen bij de huurwoningen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind augustus. Stedin verzwaart de elektriciteitskabels in de wijk. Bij enkele woningen sluit Stedin de woningen aan op de nieuwe elektriciteitskabels. Bewoners van deze woningen ontvangen apart bericht hierover. Door het verzwaren van de elektriciteitskabels worden er enkele nieuwe trafostations geplaats in de wijk en er gaan ook verschillende kasten verdwijnen. Na de verduurzaming van de huurwoningen aan Fivelingo verwijdert Stedin de gasleidingen.

Omdat Stedin hiervoor al deze werkzaamheden graaft in trottoirs en straten, worden wegen en/of trottoirs mogelijk voor een deel afgezet. Ook kunnen er tijdelijk minder parkeermogelijkheden in de straten zijn. Alle woning blijven altijd (te voet) bereikbaar. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Stedin en aannemingsbedrijf BAM. De monteurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Het kan zijn dat straten meerdere keren open en dicht worden gegraven. Dit is om de overlast zo beperkt mogelijk te houden en een straat niet maanden lang open ligt. Op bepaalde tijden kunnen bewoners tijdelijk niet beschikken over elektriciteit. Zij ontvangen van Stedin tijdig bericht per brief.

Meer informatie

Vragen kunnen gesteld worden aan de monteurs die aan het werk zijn in dit gebied of zijn te vinden via www.stedin.net. Vragen over het ombouwen van de woningen tot energieneutrale Nul-op-de-Meterwoning, kunnen gesteld worden aan De Goede Woning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen