Echtscheiding, en dan?

Foto: Redactie Zoetermeer (canstockphoto.com)

Ouders, kinderen en familieleden uit Zoetermeer die te maken krijgen met echtscheiding, kunnen vanaf 16 juni terecht op de website. Wethouder Mariëtte van Leeuwen (Jeugd) lanceert dan de nieuwe Zoetermeerse website met  praktische tips en informatie over wat te doen bij een scheiding.

“Daarom heeft een aantal organisaties in Zoetermeer met aanbod en ervaring op het gebied van scheiden de krachten gebundeld en samen met de gemeente het Scheidingspunt Zoetermeer opgezet. Ook professionals, vanuit de kinderopvang tot aan huisartsen, kunnen ouders met behulp van de website verder helpen”, aldus Mariëtte van Leeuwen.

Wat is er zoal te vinden?

Onderwerpen op de website zijn onder meer hoe je als toekomstige ex-partners vorm kunt geven aan het ouderschap, welke impact een scheiding heeft op kinderen, wat te doen als een scheiding complex wordt en welke hulp- en begeleidingsmogelijkheden er zijn.

Persoonlijk advies

Heeft u te maken met een scheiding? Dan kunt u ook altijd terecht bij het Meerpunt inlooppunt voor persoonlijk advies. De medewerker kan u verder helpen of in contact brengen met de juiste persoon of organisatie. Het Meerpunt inlooppunt is tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440.

Samenwerkende partijen

Het Scheidingspunt Zoetermeer is een initiatief dat is ontstaan vanuit de professionals van  een aantal Meerpunt partners: Kwadraad, Opvoedpoli, Jeugdformaat, MEE Support en Scheidingsbegeleiding Zoetermeer. Naast het initiatief voor deze website wordt het hulpaanbod op het gebied van echtscheiding op elkaar afgestemd.

Steeds meer initiatieven in het land

Deze ontwikkeling in Zoetermeer staat niet op zichzelf. Inmiddels zijn vergelijkbare samenwerkingsverbanden met websites in een aantal steden opgezet. Uniek in Zoetermeer is dat het initiatief voor scheidingspunt.nl door de professionals zelf is genomen omdat ze in hun dagelijkse praktijk merkten dat er behoefte aan was.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen