Actie tegen fietsen op het Oosterheemplein

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Woensdagmiddag 18 december 2019 vond er een handhavingsactie plaats tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein.

De actie is één van de afspraken over veiligheid in de wijk die tijdens de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem is gemaakt. Burgemeester Aptroot nam deel aan de handhavingsactie.

Handhavers van de gemeente Zoetermeer controleerden samen met burgmeester Aptroot tussen 13.45 en 16.30 uur of er gefietst of scooter gereden werd in het voetgangersgedeelte van het Oosterheemplein.

Burgemeester Aptroot: “Tijdens de wijkveiligheidsavond in Oosterheem op 27 november 2019, meldden meerdere inwoners de onveilige situaties op het Oosterheemplein. Op dit plein, midden in het winkelcentrum van de wijk Oosterheem, rijden fietsers en scooterrijders tussen het winkelend publiek. Dit is niet toegestaan.”

Burgemeester Aptroot komt belofte wijkveiligheidsavond na

Tijdens de handhavingsactie, die in burgerkleding plaatsvond, werden 23 boetes geschreven voor het fietsen of het rijden op een scooter waar dit niet is toegestaan.
Burgemeester Aptroot: “Ik ben tevreden van met het resultaat van de actie. De meeste mensen gedragen zich goed en wie dat niet doet weet dat hij een bekeuring krijgt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden