Kunst bij begraafplaats Hoflaan

Foto: Gemeente Zoetermeer

Het toegangshek bij begraafplaats Hoflaan heeft een nieuwe, kunstige wand. Deze elf eter lange wand van cortenstaal verbergt het schuifhek als deze open is. U kunt er jaarringen van bomen inzien. Deze staan symbool voor onze levensweg.

Verlichte elementen

De losse elementen aan de kant van het water staan symbool voor de mensen waar we afscheid van hebben moeten nemen. Zij verbinden de aarde met de hemel. Elk element verschilt van elkaar: lang kort, of met een onvolmaaktheid, net als de mens. ’s Avonds schijnt er licht door de jaarringen en is er licht op de verticale elementen.

Ontwerp

Het ontwerp is van de gemeente Zoetermeer en is in overleg met Monuta tot stand gekomen. Het cortenstaal sluit aan bij het gebouw van het crematorium. Ook het nieuwe verwijsbord past bij de stijl van de nieuwe entree.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0