Breng uw stem uit voor Zoetermeer Fietsstad 2020

Foto: Redactie Zoetermeer

Zoetermeer is een echte fietsstad. Vindt u dat ook? Stem dan op Zoetermeer op de website van de Fietsersbond om Zoetermeer te nomineren voor Fietsstad 2020.

In 2018 behaalde Zoetermeer de eerste plek in de categorie ‘grootste steden,’ maar greep met een 3e plek net naast de eretitel. Dit jaar streeft de gemeente ernaar om de titel Fietsstad 2020 in ontvangst te mogen nemen.

Veilig fietsen

De vorige verkiezing heeft de gemeente gestimuleerd om het voor u als fietser in Zoetermeer nog veiliger te maken. De fietspaden in het Van Tuyllpark verbeterd en er zijn rond het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en het station Zoetermeer-Oost fietsstallingsmogelijkheden uitgebreid.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een fietssnelweg tussen Zoetermeer en Rotterdam waardoor fietsers straks snel en comfortabel tussen Zoetermeer en Rotterdam kunnen fietsen. Ook zijn er binnenkort deelfietsen beschikbaar voor inwoners en bezoekers van Zoetermeer bij een aantal bushaltes en Randstadrailstations.

Kortom er gebeurt veel in Zoetermeer om het fietsen nog aantrekkelijker te maken. De enquête kunt u nog tot 31 oktober invullen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden