Ondertekening convenant mbo-aanbod Klimaattechniek in Palenstein

Foto: Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer ontving vandaag dertien organisaties uit het mbo, het bedrijfsleven en de overheid om het convenant mbo-aanbod Klimaattechniek te ondertekenen. De organisaties willen komen tot een mbo-opleidingsaanbod dat aansluit bij de uitdagingen van de energietransitie.

De ministers Van Engelshoven (OCW) en Ollongren (BZK) tekenden het convenant samen met vertegenwoordigers van organisaties uit de sector Onderwijs en Bouw & Techniek. Dit gebeurde in de voormalige Tango-garage in de wijk Palenstein.

Tijdens het event werd de gemeente geprezen om zijn rol als facilitator en verbinder binnen het Living Lab Palenstein Aardgasvrij. De gemeente werkt als partner binnen het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Smart Technology nauw samen met onderwijs en bedrijfsleven. Bij het event waren ook mbo-studenten van mboRijnland en vmbo-leerlingen van Oranje Nassau College uit Zoetermeer aanwezig.

Wethouder Jan Iedema (Onderwijs) was er ook bij aanwezig en is enthousiast over de bijeenkomst en hun keuze voor de wijk Palenstein. “Waar beter dan in Zoetermeer kun je afspraken maken over de aansluiting MBO-onderwijs en arbeidsmarkt in het kader van de energietransitie? Living Lab Palenstein Aardgasvrij is een toonaangevend voorbeeld van de samenwerking tussen de gemeente, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. We mogen trots zijn op wat hier gebeurt. Met elkaar blijven we ons inzetten voor een opleidingsaanbod dat afgestemd is op de arbeidsmarkt van de toekomst.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden