Bijeenkomst Vernieuwing Entreegebied

Foto: Redactie Zoetermeer

De gemeente heeft plannen voor de vernieuwing van het Entreegebied. Dit is het gebied rond de Afrikaweg, tussen de Mandelabrug en Centrum West.

Op dinsdag 27 november 2018 organiseren zij een middag- en een avondbijeenkomst om u bij te praten over de plannen om in de komende jaren het Entreegebied tot een omgeving te maken waar het prettig wonen en verblijven is.

Stand van zaken

Vorig jaar legde de gemeente de ideeën over het gebied vast in de Visie Entree. Het gebied wordt ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk met een aantrekkelijke mix van ongeveer 4.500 nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen, horeca en groen. De Afrikaweg wordt een levendige stadsstraat. De gemeente is nu bezig met een meer gedetailleerde uitwerking van de visie in een stedenbouwkundig Masterplan. Hierover is verschillende keren met een Adviesgroep van bewoners en met de grondeigenaren in het Entreegebied gesproken. Nu dit zogeheten masterplan in concept bijna klaar is, wil de gemeente u graag de hoofdlijnen presenteren.

Wanneer en waar

  • Datum: 27 november 2018
  • Middagsessie: 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
  • Avondsessie: 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
  • Locatie: Boerhaavebuilding (voormalig IBM), Boerhaavelaan 11, Zoetermeer

Programma

U kunt kiezen voor een middag- of een avondsessie. Het programma bestaat uit een gezamenlijk deel waarin onder meer wethouder Marc Rosier aan het woord komt. Daarna presenteert de gemeente de hoofdlijnen van het masterplan Entree. U kunt vragen stellen en reageren. Het laatste uur is er een informatiemarkt over verschillende thema’s van het Entreegebied. Ook zullen verschillende grondeigenaren uit het gebied aanwezig zijn.

Aanmelden

Voor een goede voorbereiding van de avond vragen we u zich van te voren aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected], met als onderwerp ‘Entree’ en het vermelden van de sessie (middag of avond) die u wilt bijwonen. U kunt zich ook telefonisch aanmelden via 14 079.

Meer informatie

Meer informatie over het Entreegebied vindt u op www.zoetermeer.nl/entreezoetermeer. De presentatie van 27 november en een korte toelichting op het masterplan Entree kunt u vanaf 28 november op deze website bekijken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden