Nationale Straatvoetbaldag 2018

Foto: Gemeente Zoetermeer

Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) organiseert op zaterdag 5 mei de landelijke Nationale Straatvoetbaldag. Het evenement vindt op 20 locaties tegelijk plaats en staat in het teken van ‘Samenspel, Vrijheid, Respect en Plezier’. Zoetermeer doet ook mee op het buitenterrein van SilverDome aan de Van der Hagenstraat 20.

Margreet van Driel, wethouder Sport, geeft om 9.00 uur het startsein van ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’. Elk team speelt 5 tegen 5 (inclusief keeper) in een groot opblaasbaar voetbalveld. Teams strijden in 4 leeftijdscategorieën. Ook is er een neven-evenement met een luchtkussen, een gigantisch opblaasbaar dartbord waar je een voetbal in de roos kunt schoppen (foot dart) en een veld waar je panna kunt spelen. De allerkleinsten kunnen zich laten schminken. Om 17.00 uur wordt bekend welke teams doorgaan naar de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.

Inschrijven

Voetballiefhebbers kunnen een team vormen van maximaal 8 spelers. Ze kunnen zich inschrijven www.svbn.nl of het inschrijfformulier ophalen bij de Combinatiefunctionaris Sport. Inschrijven kan voor 1 mei. Teams kunnen zich opgeven voor de leeftijdsgroepen:

  • 6 t/m 9 jaar (mix)
  • 10 t/m 12 jaar (jongens/meisjes)
  • 13 t/m 15 jaar (jongens/meisjes)
  • 16+ (heren/dames)

Deelname is gratis. Let op: per leeftijdscategorie kunnen maximaal 15 team zich inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.svbn.nl en/of www.zoetermeer.nl/sportaanbod.

Finale

In deze landelijke finale strijden ruim 60 teams uit heel Nederland om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2018’. Allemaal in hun eigen leeftijdscategorie. Voor de teams in de categorie 6 t/m 9 jaar is er geen finaledag.

Noteer alvast de finaledagen in de agenda:

  • Zaterdag 9 juni: jongens en meiden van 10 t/m 15 jaar, Borghland, Amsterdam
  • Zaterdag 14 juli: jongens van 16+, Kwaku Summer Festival, Amsterdam
  • Zondag 15 juli: meiden van 16+, Kwaku Summer Festival, Amsterdam
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen