Zoetermeer blijft zich inzetten voor acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Het ministerie van OCW verlengt de samenwerking met de Regenboogsteden met een jaar. Al zes jaar is Zoetermeer Regenboogstad. Dit betekent dat extra aandacht wordt besteed aan de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap in Zoetermeer. LHBTI+ staat voor lesbienne, homo, biseksueel of transgender en intersekse persoon. De afgelopen jaren is al veel bereikt, mede door een goede samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Veel bereikt

Wethouder Isabelle Vugs (wethouder emancipatie): ‘Dit is goed nieuws. We hebben de afgelopen jaren al veel bereikt als Regenboogstad. Het COC is op de scholen geweest om voorlichting en trainingen te geven, de politie Haaglanden heeft een uitgebreide training gehad en ook het politieteam Roze in Blauw treedt steeds meer op de voorgrond. Heel zichtbaar is ook de Regenboogtrap bij Centrum West. We hebben in Zoetermeer ook een heel actieve jongerengroep ‘Diversity’. Ze organiseerden een succesvolle bijeenkomst Jong Meets Oud/t en werden bovendien genomineerd voor de John Blankensteinprijs van COC Haaglanden. Dit jaar krijgen we de kans om al deze en andere initiatieven een vaste plek te geven in Zoetermeer.’

Wethouder Isabelle Vugs

Plannen voor 2018

Het komende jaar wil Regenboogstad Zoetermeer nog meer aandacht geven aan sociale acceptatie van LHBTI+’ers, zowel in de eigen stad als in de regio. De succesvolle samenwerking met de Leidschendam-Voorburg en Westland wordt daarom voortgezet. En rond Coming Out-dag op 11 oktober vindt intensieve samenwerking plaats met Delft en Den Haag. Omdat het onduidelijk is of het Regenboog-programma vanuit het ministerie van OCW volgend jaar doorgaat, zal Zoetermeer dit jaar net als in 2017 als regisseur in de stad helpen om het Regenboog-programma te versterken, zodat ze vanaf volgend jaar zelfstandig verder kunnen. Het realiseren van een inclusieve samenleving staat daarbij voorop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen