Nieuwjaarswandeling in de Natuurtuin

Foto: Gemeente Zoetermeer

Wilt u op 1 januari liever een winterwandeling maken dan een Nieuwjaarsduik nemen? Wandel dan mee met de winterwandeling op maandag 1 januari in de Natuurtuin! De natuurtuingidsen vertellen u alles over de verandering van de natuur in de winter.

Komt u ook? De wandeling start om 14.00 uur vanaf ’t Westpunt in het Westerpark. U gaat via de zij-ingang de Natuurtuin in. Kom op tijd want het hek gaat weer op slot. De wandeling duurt ongeveer een uur.

In de winterperioden valt er in de Natuurtuin nog heel veel te ontdekken. Doordat er afgelopen maand nog groot onderhoud is gepleegd zijn de verschillende landschappen veel beter te herkennen. De sloten en het veenplas zijn uitgebaggerd, heel veel riet is gemaaid, struiken en bomen zijn gesnoeid, uitgedund en het gesnoeide hout wordt op rillen gezet. Diverse werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers van Stichting Natuur- en Landschappentuin. Meer informatie kunt u ook vinden op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl. Tijdens de wandeling wordt zowel aan de historie als aan de flora en fauna aandacht besteed.

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Deuren gesloten

De deuren van de Natuurtuin zijn op dit moment gesloten en gaan half maart weer open.

Meer informatie

Kijk op www.zoetermeer.nl/natuurtuin voor meer informatie en de openingstijden.

Voor informatie zoals aanmelden als vrijwilliger en aanmelding voor een groepswandeling, stuurt u een e-mail naar [email protected].

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin: u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen