Verwijderen te lang geparkeerde fietsen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

In Zoetermeer is het niet toegestaan fietsen, e-bikes, scooters en/of bromfietsen langer dan 21 dagen ongebruikt te laten staan op dezelfde plek.

Team Handhaving van de gemeente kan deze fiets verwijderen en overbrengen naar het fietsdepot. Dit heeft het college van B&W besloten omdat te lang gestalde rijwielen hinderlijk kunnen zijn voor weggebruikers of de buurt kunnen ontsieren.

Op plekken waar de problematiek het grootst is, gaat de gemeente actief handhaven. Het gaat om de twee NS-stations Zoetermeer en Zoetermeer-Oost. Staat er in uw buurt een rijwiel te lang ongebruikt en/of hinderlijk geparkeerd? Dan kunt u daar melding van maken via de MijnGemeente app of via www.zoetermeer.nl/contactformulier.

Fietsdepot

Fietsen die te lang of verkeerd geparkeerd staan, krijgen een label. Als het rijwiel er na 21 dagen nog staat (met label), wordt het overgebracht naar het fietsdepot aan de Argonstraat 45 (Afvalinzameling). De eigenaar heeft dertien weken de tijd om de fiets tegen betaling van 25 euro op te halen. Om te checken of uw fiets is weggehaald en overgebracht naar het fietsdepot, kunt u kijken op www.verlorenengevonden.nl.

Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/fietsdepot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen