D66 steekt handen uit de mouwen bij Hof van Seghwaert

Foto: D66 Zoetermeer

Aanstaande zaterdag, 4 november, helpt D66 de Hof van Seghwaert een handje tijdens de nationale Natuurwerkdag. Deze zomer is de Hof van Seghwaert flink uitgebreid.

Tof om te zien dat dit buurtinitiatief zo goed aanslaat. En dat veel mensen zich hiervoor actief willen inzetten. Er is een nieuwe stuk grond bijgekomen. Dat is nu nog onbegaanbaar. En daarom steken wij ook de handen uit de mouwen“, aldus raadslid Jamila Bakkers.

Het nieuwe stuk perenboomgaard is een 1/4 hectare groot. Het is de bedoeling om hier een ideaal gebied voor vlinders en bijen van te maken. Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Helaas hebben vlinders en bijen het de laatste jaren moeilijk. Want er zijn nog maar weinig bloemrijke plekken.

Raadslid Peter Vergers: “Het mes snijdt hier aan twee kanten. De Hof is een heerlijke groene oase in de wijk en het is ook belangrijk om de bijen- en vlinderstand een impuls te geven.”

Daarnaast is de Hof van Seghwaert ook een belangrijke ontmoetingsplaats in de wijk. Buurtbewoners en vrijwilligers ontmoeten hier elkaar. En ondernemen naast het onderhoud aan de tuin ook allerlei andere activiteiten, zoals buurtmaaltijden, yogalessen en activiteiten voor kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen