Winkeliers en vastgoedeigenaren aan de slag met nieuwe uitstraling Dorpsstraat

Foto: gemeente Zoetermeer / Danny van Herwijnen

Het Dorpsstraatoverleg en de gemeente willen ondernemers en winkeliers van de Dorpsstraat helpen om de mogelijkheden van hun unieke straat optimaal te gaan benutten. Zij ontwikkelden samen een inspiratiemagazine met tips, sfeerbeelden en ideeën om de uitstraling van de straat te verbeteren en meer eenheid aan te brengen. Een marketingspecialist gaat winkeliers en vastgoedeigenaren in aanvulling daarop gratis adviseren hoe zij de gevels van hun winkels kunnen aanpassen.

Toekomstbeeld Dorpsstraat

Het inspiratiemagazine brengt in beeld hoe de Dorpsstraat er in de toekomst uit zou kunnen zien en waar de Dorpsstraat ondernemers naartoe willen werken. Marc Rosier, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “De Dorpsstraat is een straat in ontwikkeling. Met dit soort praktische handvatten helpen we elkaar om het karakter van een uniek winkelgebied in onze binnenstad te benutten.” Margreet van Driel, wethouder economie: “Je kunt zien dat de samenwerking tussen de Dorpsstraat ondernemers onderling en de gemeente haar vruchten begint af te werpen.”

Persoonlijke benadering

Ondernemers in de Dorpsstraat Jantine Huigen, eigenaresse van Spel en Meer, en Dennie van Herwijnen, Van Herwijnen Outdoor: “In onze straat staat de persoonlijke benadering voorop. Die oprechte interesse in de klant en hart voor onze zaak zijn in het toekomstige beeld van de Dorpsstraat ook buiten op straat te merken en te zien. Daardoor wordt de straat nog gezelliger en persoonlijker.”

De ideeën in het magazine en de ondersteuning door de marketingspecialist komen voort uit de Visie Dorpsstraat, de adviezen uit het positioneringsonderzoek, en de opbrengsten uit de eerder georganiseerde pop-up store.

Eerste exemplaar

Jacques Boonekamp, voorzitter van de ondernemersvereniging en de BIZ Vastgoed, en Jantine Huigen, eigenaresse van Spel en Meer ontvingen als eerste een exemplaar van het inspiratiemagazine uit handen van wethouder Marc Rosier, stedelijke ontwikkeling en wethouder Margreet van Driel, economische zaken.

Download

Geïnteresseerden kunnen het magazine downloaden vanaf www.zoetermeer.nl/dorpsstraat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen