Zó! Zoetermeer stelt vragen over plastic afval

Foto: Zó! Zoetermeer

In schriftelijke vragen aan het college van B&W schrijft Zó! Zoetermeer: “Vandaag, 7 juli, werd in het nieuws gesproken over het aanbieden van plastic. De plasticverwerkers lieten weten dat het plastic moet worden aangeboden in doorschijnende zakken. De huisvuilverwerkers moeten kunnen zien, wat er in de huisvuilzak zit. Is dat niet het geval dan wordt de huisvuilzak gewoon met de andere grijze zakken in verbrandingsovens gegooid.”

Schriftelijke vragen

De fractie van Zó! stelt de volgende vragen:

  1. In Zoetermeer wordt het plastic samen met blik en drankkartons verzameld (PBD-afval). Inwoners die het thuis verzamelen om het vervolgens in een ondergrondse container te gooien gebruiken hiervoor vaak de grijze huisvuilzak. Hoe wordt in Zoetermeer omgegaan met plastic dat in grijze zakken in de containers voor PBD-afval wordt gegooid? Komt dit bij de plastic-verwerking terecht of wordt het gezien als restafval?
  2. Indien in Zoetermeer het plastic in doorzichtige zakken moet worden weggegooid, kan er dan een publiekscampagne om de mensen hiervan op de hoogte te stellen, waarbij ook duidelijk wordt waar doorzichtige zakken verkrijgbaar zijn?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen