Zoetermeer krijgt tien nieuwe watertaps in het groen

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

Op initiatief van de gemeenteraad krijgt Zoetermeer in 2017 en 2018 tien nieuwe watertapkranen op grotere speelplekken en in groene gebieden in de stad. De gemeente realiseert de tapkranen samen met waterbedrijf Dunea. Dunea plaatst de kranen, zorgt 10 jaar lang voor het onderhoud en rekent geen kosten voor het geleverde drinkwater.

Cool

Wethouder Robin Paalvast: “Duizenden mensen zijn regelmatig buiten actief. Of het nu gaat om sporten in clubverband, wandelen, fietsen of buiten spelen. Als je op die plek dan je fles met water kunt vullen is dat ook nog gezond en helemaal cool!”

Locaties

De plaatsen waar een watertap komt, zijn aangedragen door bewoners en de gemeente. Onder andere bij het Westerpark, de Benthuizerplas en het Wilhelminapark komt een watertap. Ook in het Buytenpark en het Binnenpark kunnen gebruikers in de toekomst water tappen. Wim Drossaert (directeur Dunea): ‘Als je actief bezig bent, is het belangrijk om voldoende water te drinken. Daarom levert Dunea in overleg met de gemeente op openbare plaatsen tapkranen’.

Welzijn en vitaliteit

Zoetermeer vindt een duurzame, gezonde leefomgeving belangrijk. Speelplekken en groene gebieden bevorderen het welzijn en de vitaliteit van inwoners en bezoekers. Een watertap draagt bij aan een gezondere leefstijl. Daarnaast zorgen ze voor minder afval.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen