Cultuurlezing; Van Gogh aan de Seine

Foto: pixabay.com

Donderdag 21 december organiseert de Bibliotheek de lezing Van Gogh aan de Seine die aansluit bij de tentoonstelling in het ‘van Gogh Museum’ in Amsterdam die nog tot en met 14 januari 2024 te zien is.

Het veranderende landschap, de idyllische groene plek en de goede bereikbaarheid van Asnières vanuit Parijs, trok kunstenaars Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand om te schilderen. Cultuurhistoricus Hoo Man Chan vertelt op zijn eigen sprankelende wijze meer over de schilderijen die op de tentoonstelling te zien zijn.

Meer over de tentoonstelling

In de 19de eeuw werden plaatsen vlak buiten Parijs beter bereikbaar via bruggen en treinen. Tegelijkertijd domineerden rokende schoorstenen van fabrieken steeds vaker de horizon. De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars deze veranderingen vastlegden. In de tentoonstelling is te zien welke rol Asnières en de Seine hebben gespeeld in de artistieke ontwikkeling van Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand.

Deelnemen?

Meer informatie en kaartverkoop via de website van de Bibliotheek www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Je koopt een kaartje voor € 13,50 voor niet-leden en voor leden is het € 10,50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen