Poppodium Boerderij bijna 50

Cultuurpodium De Boerderij
Cultuurpodium De Boerderij
Foto: Redactie Zoetermeer

Poppodium de Boerderij maakte al bekend dat ze in 2025 hun 50ste verjaardag vieren. Een moment om terug te blikken. Dat doen zij met een heuse documentaire. Samen met Marc Waltman (Boegbeeld Videoproducties) nemen ze je mee in het verhaal van een halve eeuw Boerderij. Hoe een gekraakte boerderij uitgroeide tot een internationaal geliefd poppodium.

Help jij mee om deze documentaire te realiseren? Poppodium de Boerderij is een crowdfunding gestart en zou heel blij zijn met jouw bijdrage. Ga naar https://igg.me/at/boerderij50.

De Boerderij was in de jaren ‘70 t/m ‘90 een tweede huis voor veel Zoetermeerse jongeren. Maar de Boerderij groeide. Lokale bandjes werden nationale en internationale muzikanten en de zaal vulde zich met muziekliefhebbers uit heel Nederland maar ook daarbuiten. Wat is jouw herinnering bij de Boerderij? Dansen tijdens MeetMe? Poolen in Full House? Een biertje bij de Blues op Zondag? De X-Mas Bash traditie van IQ in december? Je ontmoeting met een grootheid die net als jij nog wat kwam drinken in het Podiumcafé?

Deze docu wordt een trip down memory lane. Maar ook een ode aan alle vrijwilligers die ooit in de Boerderij werkzaam waren en/of nu nog zijn. Medewerker, vrijwilliger, muzikant of bezoeker; allemaal delen we de liefde voor muziek en hebben we fijne herinneringen aan de Boerderij. En om dit te vieren wordt deze documentaire gemaakt.

Waarom crowdfunding?

Er wordt nu al volop onderzoek gedaan en gegraven naar video’s, foto’s, bandopnamen, krantenartikelen enzovoorts. Verder zullen er veel interviews plaatsvinden met oude en nieuwe medewerkers en met muzikanten uit binnen- en buitenland. Er zal gefilmd worden achter de schermen,  muziekrechten moeten afgekocht worden en er moet genoeg tijd en ruimte zijn om te monteren om tot een heel toffe documentaire te komen. Duik samen met de Boerderij in de geschiedenis van deze unieke plek. En help mee om deze documentaire te realiseren.

De makers zijn natuurlijk blij met elke bijdrage maar vanaf 25,- krijg je er ook wat voor terug. https://igg.me/at/boerderij50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen