Vijverpop… Twee dagen muziek en plezier

Vuig
Vuig
Foto:

Tijdens het weekend van 2 en 3 september zal Zoetermeer op een uniek topfeest worden getrakteerd: Vijverpop! Het jaarlijks terugkerend gratis toegankelijk muziek-evenement met een behoorlijke dosis entertainment. Elk jaar weer met een sensationele line-up wat zorgdraagt voor een bruisend spektakel! Georganiseerd door Sweet Lake Events i.s.m. Stichting Onderneem.net.

Deze zesde editie vindt plaats op het Nicolaasplein in Zoetermeer. Een ideale plek, gelegen tussen Dorpsstraat en Stadshart, omringd door groen en water, uitstekend passend bij dit festival. De programmering is veelzijdig… funk, soul, dance, ska, disco etc. Een ruime diversiteit aan de leukste bands, musici en artiesten zullen op de planken knallen. Naast muziek wordt het plein aangevuld met diverse foodkramen, horeca en uiteraard een gezellig terras.

De presentatie ligt in handen van de welbespraakte Ward Meijroos en de altijd vrolijke John Tuinebreijer, Zoetermeerders in hart en nieren. Zij zullen dit spektakel nog completer maken met hun professionele en humoristische af- en aankondigingen! Iedereen is uiteraard welkom tijdens deze heerlijke dagen vol entertainment. Het belooft weer een muzikaal, energiek en kleurrijk feest te worden!

Programma Zaterdag 2 September

16:00 – Ricky Daniels
Ricky, geboren in Birmingham, begon zijn muzikale carrière in diverse ‘dance bands’ als leadzanger/gitarist. Later toerde hij door het Verenigd Koninkrijk en werkte in verschillende clubs. Als zang-/piano-entertainer, heeft Ricky ook een tijd wereldwijd opgetreden. Ook was hij te zien bij the Voice sr, waarbij alle juryleden hun stoel draaiden, alleen haalde hij nèt niet in de finale. Op dit moment wordt hij regelmatig geboekt door een casino-keten in heel Nederland. En nu mag hij aftrappen op het podium van Vijverpop.

Ricky Daniels

16:45 – Janey Rowen
Deze professionele rhytmn en bluesartieste zingt al sinds haar kinderjaren, haar stem klinkt alsof ze alle levenslessen zelf heeft meegemaakt. Zij combineert haar muziek met speelse countryrock, geïnspireerd door het genre uit de jaren 60 en gestimuleerd door haar moeder en oma. Haar repertoire bestaat o.a. uit nummers van Timy Yuro, The Ronettes, Roy Orbison en Dolly Parton. Het is Janey op het lijf geschreven. Op dit moment treedt Janey op tijdens evenementen, feesten, partijen, bruiloften en Vijverpop.

17:40 – Margareth
Van jongs af aan wist Margareth al dat ze kon zingen. Toch is ze is pas acht jaar geleden begonnen met echte live optredens. Inmiddels heeft al heel wat ervaring opgedaan… regionaal, nationaal en zelfs in Spanje. Sinds enige tijd is ze ook begonnen met het schrijven van eigen nummers en uiteraard worden deze ook uitgebracht. Maar voordat ze met haar solo-act begint, zal ze eerst met Janey Rowen, als duo, enkele nummers zingen hier op Vijverpop.

Margareth

18:50 – Juicy
Deze Zoetermeerse funky live-band weet als geen ander van ieder optreden een geslaagde happening te maken. De doorgewinterde muzikanten spelen voor ieder wat wils. Naast funk en groove komen uiteraard ook de bekende disconummers uit de jaren 70 & 80 voorbij. Met hun een energieke podiumact staan zij garant voor een swingende act op dit festival.

Juicy

20:30 – Funky Crew
The 70’s, 80’s, 90’s, 00’s dance experience Funky Crew is dé feestband uit de Regio! Zij staan garant voor stevige funk, pure groovy soul en onvervalste disco. Dance classics waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Van de Pointer Sisters, Earth Wind and Fire tot Bruno Mars en Justin Timberlake. Party is guaranteed! Door de afwisseling van stampende disco en stevige soul, vermengd met latin- funk- en fusioninvloeden, weet Funky Crew van Vijverpop een ware happening te maken.

Funky Crew

22:30 – VUIG
VUIG kleurt niet binnen de lijntjes, met hun karakteristieke eigen sound, uitdagende melodieën en fonkelende instrumenten weet deze 5-mansformatie keer op keer probleemloos het publiek te betoveren en mee te voeren. Opzwepend, verrassend en vol energie! Aanstekelijke wereldmuziek met een vleugje punk! Stilzitten is geen optie. Ga jij mee op wereldreis met VUIG? Zij zullen garant staan voor een spectaculaire liveshow die het Vijverpop-publiek niet snel zal vergeten.

Vuig

 

Programma Zondag 3 September

14:45 – Felipe Castro ft. Eddy Coconut
Felipe is een getalenteerde Cubaanse saxofonist met ruim 30 jaar ervaring in het spelen en opnemen in verschillende stijlen met talloze (inter)nationale artiesten. Zo trad Felipe op in het Metropool Orkest, stond samen met Hans Dulfer op het podium en is hij te horen op diverse albums, zoals die van Tina Turner en Alain Clark. Ook maakte hij deel uit van de band in het tv-programma ‘Pauw & Jinek’. In deze Vijverpop-editie krijgt hij muzikaal support van DJ Eddy Coconut.

Eddy Coconut
Felipe Castro

15:50 – Cherish
Cherish was al vroeg actief als zangeres. Ze had inmiddels ook al een album opgenomen met meerdere artiesten, maar heeft haar carrière even tijdelijk aan de kant gezet om moeder te zijn voor haar 2 kinderen. Enkele jaren geleden kreeg zij weer de motivatie om de draad als zangeres weer op te pakken. Ze schreef zich in voor een talentenjacht, waarbij ze hoog scoorde. Op dit moment komen de boekingen van alle kanten binnen… Vijverpop biedt haar hierbij ook het podium.

Cherish

17:00 – The Limelites
Deze band bestaat uit een selecte groep Nederlandse en Belgische muzikanten afkomstig uit o.a. The Regulators, Bang the Skillet, Zion Grooves en Soul Jamaica. Grote gemene deler is hun voorliefde voor authentieke ska, jamaican jazz en rocksteady. The Limelites voeren je terug naar het Jamaica uit de jaren zestig en zeventig, toen bands en artiesten zoals Desmond Dekker, Justin Hinds, Jackie Opel, Derrick Harriott, John Holt, The Skatalites en Rico Rodriguez daar de dienst uit maakten. Beleef het op Vijverpop.

The Limelites

19:00 – The Rebound
Vijf zeer ervaren muzikanten met passie voor jazz, soul en motown vormen deze topband. Met hun jarenlange kennis steken ze bekende, en minder bekende songs in een eigen jasje. Herkenbaar, maar dan net even anders. Heerlijk plezier maken, lekker dansen en meezingen! Dat is The Rebound! Beleef deze originele live band met hun gevarieerde muziek als fantastische ‘eindknal’ op Vijverpop in Zoetermeer.

The Rebound
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen