Vijfde Vijverpop 079… de ‘Survivalpop-editie’

Legacy of Santana
Legacy of Santana
Foto: Sweetlake Events

Save the date!… Zaterdag 3 en zondag 4 september aanstaande wordt Zoetermeer op een uniek topfeest getrakteerd: Vijverpop 079!…de leukste artiesten uit de regio op één podium. Deze vijfde editie met een behoorlijke dosis live entertainment zal plaatsvinden op het Nicolaasplein in het centrum van de stad. Naast muziek wordt het plein aangevuld met food, horeca en uiteraard een gezellig terras. Georganiseerd door Sweet Lake Events i.s.m. Stichting Onderneem.net.

Vijverpop 079

Sinds 2016 is Vijverpop 079 als potentieel groeiend muziekspektakel aan de stad Zoetermeer verbonden. Ontstaan en opgezet in winkelcentrum Vijverhoek en sinds 2019 verhuisd via Dobbe-eiland naar het Nicolaasplein. Deze locatie is gekozen vanwege veiligheidsredenen en de centrale ligging in de stad. Daarnaast kan deze plek perfect en uniek genoemd worden. Gelegen tussen Dorpsstraat en Stadshart, omringd door groen en water past het uitstekend bij dit festival. Twee heerlijke dagen entertainment op eigen bodem.

Survivalpop-Editie

De line-up van deze editie van Vijverpop 079 bestaat voornamelijk uit artiesten die in de clips van SURVIVALPOP te zien zijn. Het concept SURVIVALPOP is begin 2020 ontstaan door de corona-perikelen en diende ter ondersteuning van de evenementen- en artiestenwereld. Regelmatig werden mini-clips geplaatst op het YouTube-kanaal SURVIVALPOP. Speciaal ‘safe’ opgenomen muziekvideo’s van artiesten die in die periode geen boekingen meer hadden. Zo bleef deze branche op een leuke manier toch ‘in the picture’! De ruim 50 clips zijn op dit moment nog steeds terug te zien.

Het programma van Vijverpop 079 op 3 en 4 september ziet er als volgt uit:

Zaterdag 3 september

13:00 Lennart Koenraads

Een veelzijdig zanger/toetsenist, die al vanaf zijn twaalfde actief is in de muziek. Onder de artiestennaam Lennart-live is hij in staat een complete ‘allround-one-man-band’ neer te zetten. Lennart is veelzijdig omdat hij een zeer breed repertoire heeft. Van The Rolling Stones tot en met Frans Bauer… Met enthousiasme trapt hij af op dit festival.

Lennart Koenraads

13:40 Nadine & Jones

Bekend als de muzikale vader en dochter, verzorgen Nadine & Jones live optredens op verschillende podia en theaters, maar ook in horeca-gelegenheden bij feesten en partijen. Zij spelen voornamelijk akoestische sessies met een grote diversiteit aan hits van de jaren 90 tot nu. Veel plezier met dit duo.

Nadine en Jones

14:20 Maria Kagie

Maria begon al heel jong met zingen, wat dan ook uiteraard haar grote passie is. Zij treedt niet alleen op in deze regio, maar ook door het hele land. Inmiddels is ze zeker geen onbekende meer in de zangwereld. Met haar prachtige stem kan ze bijna alle kanten op. Geniet nu ook op Vijverpop 079 van haar heerlijke stem.

Marie Kagje

15:00 Jan Schneider

Deze ‘zingende schilder’, zoals hij zichzelf noemt, is een graag geziene sympathieke gast in de regio met een warm maar ook vrolijk stemgeluid. Naast zijn schilder- en zangtalent staat hij ook wel bekend als ‘Ome Jan’ die in december even zijn kwasten opzij legt en dan de mooiste kerstbomen verkoopt. Naast zijn lieve vrouw, vier kinderen en kleinkind is zingen een grote hobby wat hij dan ook met plezier uitstraalt.

Jan Schneider

15:40 Jamie Hermans

Deze Zoetermeerse zangeres, bekend van het populaire SBS programma ‘Bloed, zweet en tranen’ zingt al van jongs af aan. Jamie haar favoriete muziekstijlen zijn rock, soul, dance, pop én Nederlandstalige hits. Daarnaast zingt zij ook nog met veel plezier en enthousiasme al ruim tien jaar in de coverband ‘Four and a half men’. Dus… een echt podiumbeest! Wat bij Jamie voorop staat is dat muziek maken een feest is. En, jawel. Jamie houdt ook van feestjes.

Jamie Hermans

16:20 Ricky Daniels

Ricky, geboren in Birmingham, begon zijn muzikale carrière in diverse ‘dance bands’ als leadzanger/gitarist. Later toerde hij door het Verenigd Koninkrijk en werkte in verschillende clubs als zanger/gitarist. Oók als zang-/piano-entertainer, heeft Ricky wereldwijd opgetreden. Op dit moment woont hij in Zoetermeer en wordt geboekt door heel Nederland. Onlangs was hij nog te zien bij the Voice senior, waarbij alle juryleden hun stoel draaiden, alleen kwam hij nèt niet in de finales. Maar nu wél door op het podium van Vijverpop 079.

Ricky Daniels

17:00 Jack Speck

Achter deze naam zit Wilbur Zitman die met zangpartner Mario Mulder (de Haagse Hazes) als de Zingende Schilders landelijke aandacht kreeg met de nummers ‘Je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand’ en ‘Het is bouwvak’. Jack is eigenlijk niet opgegroeid met carnaval, tot hij een keer in ging op een uitnodiging van Brabantse vrienden. De sfeer, de gezelligheid. Hij was meteen verkocht, met als resultaat het alter ego: Jack Speck.

Jack Spek

17:40 John Medley

Wie kent ‘m niet. Onze ambassadeur van SURVIVALPOP. Deze all round zanger/entertainer/presentator is een graag geziene gast in vele café’s, zalen en op festivals! Altijd gegarandeerd het dak eraf met zijn aanstekelijke performance en (voornamelijk) Nederlandstalig repertoire. Dat mag hij ook deze middag op de bühne laten zien en horen tijdens dit festijn.

John Medley

18:30 Fat Harry & The Dynaflow

Bassist Jan Markus uit Zoetermeer en drummer Eduard Nijenhuis uit Den Haag kennen elkaar vanaf 2006. Vanaf die tijd hebben zij los of samen in verschillende formaties opgetreden. Vanavond spelen zij met hun maatjes Fat Harry van Dorth uit Rotterdam en ‘Lefty’ Ber van Zanen uit Zoetermeer. Meerdere stijlen passeren de revue, van Chicago Blues tot funky stuff.

Fat Harry & the Dynaflow

19:50 Juicy

Deze Zoetermeerse funky live-band weet als geen ander van ieder optreden een geslaagde happening te maken. De doorgewinterde muzikanten spelen voor ieder wat wils. Naast funk en groove komen uiteraard ook de bekende disconummers uit de jaren 70 & 80 voorbij. Met hun een energieke podiumact staan zij garant voor een swingende dans-afsluiting van het festival Vijverpop 079.

Juicy

21:20 The Weepers

Drie mannen met drie instrumenten, drie akkoorden en een koffer vol met lekkere songs! Songs uit vervlogen tijden. Blues en rock ’n’ roll, daar weten deze heren wel raad mee. Een bijzonder goed op elkaar ingespeeld trio dat op verschillende podia op hun plek is. Wij gaan er dan ook vanuit dat ze met deze editie van Vijverpop 079 bij jullie ook de voetjes van de vloer krijgen. Als bonus zijn het ook nog een stel gezellige gasten.

The Weepers

22:40 Legacy of Santana

Een groep ervaren muzikanten die een gedeelde passie hebben, de naam van de band zegt het al. Laat ons je meenemen door een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren 70 tot nu. De ‘evergreens’ zoals Europa, Samba Pa Ti en Moonflower zijn verplichte kost op Vijverpop 079.

Legacy of Santana

Zondag 4 september

13:00 Ricky Jansen

Ricky was als allround zanger veel te zien en te horen in diverse horecagelegenheden in de regio Den Haag en Zoetermeer. In 2019 schitterde hij ook op meerdere talentenjachten. zelfs in de finale terecht gekomen én gewonnen. Onlangs had Ricky zijn TV-debuut als zingende voetbalsupporter in het programma ‘I can nee your Voice’. Op dit moment zit hij zeker niet stil en is hard aan het werk met de productie van zijn eigen single.

Ricky Jansen

13:40 Cherish

Cherish was al vroeg actief als zangeres. Ze had inmiddels ook al een album opgenomen met meerdere artiesten, maar heeft haar carrière even tijdelijk aan de kant gezet om moeder te zijn voor haar 2 kinderen. Enkele jaren geleden kreeg zij weer de motivatie om de draad als zangeres weer op te pakken. Ze schreef zich in voor een talentenjacht, waarbij ze van de 23 finalisten op de zesde plek eindigde. Op dit moment komen de boekingen weer lekker binnen. Vijverpop 079 biedt haar hierbij ook nog even een podium.

Cherish

14:20 Johan Rensen

In 2018 werd deze enthousiaste Zoetermeerder ontdekt tijdens een karaoke-avond met zijn entertainment-capaciteiten. Daarna is hij in een stroomversnelling beland. Vele optredens in meerdere horecagelegenheden. Dit jaar kwam er zelfs weer een nieuwe single uit. Door zijn gezellige aanwezigheid en met voornamelijk Nederlandstalige feesthits wil hij iedere zaal, tent, kroeg, kantine, skybox en podium op zijn kop gaan zetten.

Johan Rensen

15:00 Dennis Winkler

Deze allround zanger zingt zowel Engels- als Nederlandstalig van Frank Sinatra tot André Hazes, van Kane tot Neil Diamond. Door zijn veelzijdig repertoire weet hij zich goed te onderscheiden. Een artiest waar we zeker nog veel van zullen gaan horen! En uiteraard op Vijverpop 079.

Dennis Winkler

16:00 Blues Trick

Deze 6 koppige blues-band is opgericht in 2022. De in Amerika geboren zangeres Diana, zingt al sinds de basisschool en heeft in haar volwassen leven in Nederland in diverse pop/rock bands gezongen en in 2018 de blues ontdekt. Een deel van de band speelde al eerder in andere formaties. Zij hebben haar met open armen ontvangen. Dirk op drums, Wim zanger/blues harp, Nathan de bas en Daniella, die na omzwervingen van gitaar, naar saxofoon de toetsen gevonden heeft. En, niet te vergeten, Hans de gitarist met zijn heerlijke solo’s. Kortom, een heerlijke mix van muzikanten die hun blueshart laten spreken.

Blues Trick

17:20 The Raspers

Al flink wat jaren aan de top in het ‘cover-circuit’. Het ijzersterke gevoel voor entertainment, de haast vanzelfsprekende professionaliteit en tomeloze energie van deze vier rasmuzikanten zetten een act neer waarover iedereen nog lang zal napraten. De band weet als geen ander sixties & seventies-rock, moderne pop en de nodige funk-, soul- en dance-classics samen te voegen in één dampende muzikale ‘melting-pot’. Gitaar, bas, drums, vier zangstemmen en een saxofonist die ook nog eens keyboard, percussie en gitaar speelt, maken The Raspers tot een compacte formatie met een groots geluid. Veel plezier met The Raspers.

The Raspers

18:45 Steel Electric Band

Als spetterende act zal de bekende Surinaams-Nederlandse formatie ‘the Steel Electric Band’ hun herkenbare tropische hits uit de jaren zeventig/tachtig ten gehore brengen. De band beschikt over een vrij uitgebreid dans- en show-repertoire voor jong en oud. Met bekende hits zoals ‘Januari, februari’ en ‘Do the limbo’ is deze band een passende afsluiter op Vijverpop 079! De muziekstijl is veelzijdig met o.a. Salsa, Winte, kawina, Samba, Merengue, Zuid Amerikaans, Latijns maar ook Beethoven en Hazes is mogelijk. Muzikaal een heel hoog kaliber, dat is wat je krijgt.

Steel Electric Band

De presentatie ligt in handen van onze welbespraakte ZFM-DJ: Ward Meijroos en de altijd vrolijke John Tuinebreijer, Zoetermeerders in hart en nieren. Zij zullen dit spektakel nog completer maken met hun professionele en humoristische af- en aankondigingen. Iedereen is welkom op dit gratis toegankelijke evenement voor jong en oud. Het belooft weer een muzikaal, energiek en kleurrijk Zoetermeers feest te worden, SAVE THE DATE!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen