Lezing Cynthia McLeod: Manumissies en Emancipatie

Cynthia McLeod
Cynthia McLeod
Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Woensdag 29 juni 2022 organiseert Bibliotheek Forum Zoetermeer een lezing in aanloop naar Keti Koti dat wordt gevierd op 1 juli. Cynthia McLeod is auteur van onder meer het boek ‘Hoe duur was de suiker’, geschiedkundige en dochter van de eerste president van Suriname die van Keti Koti een nationale feestdag in Suriname maakte.

In het kader van deze feestdag, de emancipatiedag ter viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname, komt Cynthia McLeod na heel wat jaren weer naar Nederland. In het Forum geeft ze een unieke lezing over manumissie, het vrijlaten van een individuele slaaf tijdens de slavernijperiode, emancipatie en de afschaffing van de slavernij in Suriname in 1863.

Cynthia McLeod

Wil je meer weten over het slavernijverleden van Suriname en Keti Koti? Kom aanstaande woensdag 29 juni 2022, van 19.30 – 22.00 uur naar deze lezing. Koop uw kaartje via de website https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/CynthiaMcLeodManumissiesenEmancipatie.html. Kosten: € 10,50 leden en € 13,30 niet-leden.

Reacties

Cookieinstellingen