Wie verdient in 2021 de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer?

Foto: Netwerk Zoetermeer

Dit jaar kan je weer de meest kunstzinnige of culturele uiting van het afgelopen jaar aandragen. Wederom zijn er maar liefst twee prijzen te verdelen: de Kunst- & Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs.

De prijzen zijn bedoeld om personen of organisaties werkzaam op het gebied van kunst en cultuur te waarderen voor hun prestaties in het afgelopen jaar. De prijzen staan voor het belang van de creatieve sector in en voor de Zoetermeerse samenleving. Wie vind jij dat deze mooie prijs verdient? Vanaf nu kun je nomineren!

Kunst- & Cultuurprijs

Inwoners van de stad Zoetermeer kunnen mensen of groepen nomineren die zich het afgelopen jaar verrassend of vernieuwend opzicht hebben onderscheiden op het gebied van kunst en cultuur. Ken jij iemand die deze prijs moet winnen? Bijvoorbeeld een onderscheidende kunstenaar, een bijzonder project wat verrassend uit de hoek kwam of een festival wat door een enorm aanpassingsvermogen toch kon doorgaan. Stuur dan een mailtje naar [email protected] en laat weten waarom deze persoon, vereniging of organisatie deze prijs heeft verdiend. Een vakkundige jury zal vervolgens bekijken welke van deze initiatieven of personen recht heeft op deze prijs.

Aanmoedigingsprijs

Als extra prijs wordt ook de Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een opkomend talent in de kunst- en cultuurbranche van Zoetermeer. Dit kan ook een persoon of groep zijn die zich het afgelopen jaar enorm heeft ingezet op een bijzondere wijze. Ook deze prijs zal aangedragen worden door inwoners uit Zoetermeer en uiteindelijk gekozen worden door een deskundige jury. Heb jij iemand in je hoofd die deze Aanmoedigingsprijs echt moet winnen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en laat weten waarom deze persoon of groep zo bijzonder is.

Uitreiking

Op woensdag 23 februari zullen de Kunst- & Cultuurprijs en de Aanmoedigingsprijs uitgereikt worden in het Stadstheater. Tijdens de uitreiking vindt een presentatie plaats van de genomineerden, met aansluitend de spannende uitreiking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen