Simone van der Vlugt te gast in Forum

Simone van der Vlugt
Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op zondagmiddag 1 november is Simone van er Vlugt te gast in de Talkshow Boek&Meer. Simone is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters, naast thrillers schreef ze ook vele historische romans, non-fictie en jeugdboeken.

In de laatste Talkshow van dit jaar gaat presentator Laurens de Groot in gesprek met Simone over haar boeken, haar schrijversleven en meer. Deze editie staat in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. De Talkshow Boek&Meer vindt Corona-proof plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer, start om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur. Kaarten € 10,00 (leden) en € 12.50 (niet leden) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. De Talkshow Boek&Meer is ook online te volgen.

Het thrillerdebuut van Simone van der Vlugt (1966) De reünie verscheen in 2004. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. Van de trilogie waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt is een televisieserie gemaakt genaamd Lois. Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans voor volwassenen, na Jacoba, dochter van Holland verschenen nog tal van historische romans. Recent verscheen De Kaasfabriek. Zij viert dit jaar haar 25 jarig schrijversjubileum en in augustus ontving ze hiervoor een koninklijke onderscheiding.

Griezelmiddag

Trek je griezeligste verkleedkleding aan en kom op woensdag 28 oktober van 14:00 – 15:30 uur griezelen in Museum de Voorde! Museum de Voorde en Bibliotheek Zoetermeer organiseren een Griezelmiddag vol leuke activiteiten. Luister naar een spannend verhaal voorgelezen door een voorleesjuf van Bibliotheek Zoetermeer en maak daarna spookslijm en monstermondmaskers! Deelname is €2,00 per kind (inclusief materiaal en limonade). Ouders kunnen voor de speciale prijs van €3,50 de nieuwe tentoonstelling in Museum de Voorde bekijken. Uiteraard houden we rekening met de maatregelen omtrent Corona.

Nederlands Thrillerfestival

Op 25 oktober ( t/m 1 november) start het Nederlands Thrillerfestival. Bekijk alle activiteiten tijdens deze spannende week op www.nederlandsthrillerfestival.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden