Cultuurpodium De Boerderij ontvangt Covid-19 compensatie

Foto: Redactie Zoetermeer

Cultuurpodium De Boerderij ontvangt € 126.329,- aan Covid-19 compensatie is te lezen op de website van het Fonds Podiumkunsten. De Boerderij ontvangt daarmee beduidend minder dan de andere regionale podia.

De culturele sector heeft het moeilijk in deze periode. Na een periode van sluiting kan nu van de zalen de volledige capaciteit nog steeds niet gebruikt worden. Dat zorgt ervoor dat voorstellingen waarvan de toegangstickets op het normale niveau zijn, niet rendabel kunnen zijn.

Cultuurpodium de Boerderij is één van de vele podia die steun ontvangen. De bedragen voor de verschillende podia lopen flink uiteen. Het Leidse Gebr. De Nobel ontvangt € 170.000,- en het Cultureel centrum ’t Paard € 411.000,-. Het Utrechtse De Helling ontvangt € 90.981,- en het Utrechtse TivoliVredenburg, de Amsterdamse Paradiso en de Tilburgse popzaal 013 ontvangen de meeste steun, te weten één miljoen (€ 1.000.000,-) per accommodatie.

Opvallende afwezige in de lijst met podia die steun krijgen is het Stadstheater Zoetermeer. De gehele lijst is te vinden op de website van het Fonds Podiumkunsten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden