Nieuw seizoen, nieuwe exposities

Foto: CKC & partners

Wat optreden is voor de muzikant, is exposeren voor de kunstenaar. Niets geeft meer voldoening dan anderen te laten meegenieten van wat jij hebt gecreëerd. Sinds de verbouwing bij CKC & partners zijn drie verdiepingen ingericht voor exposities en staan minstens drie exposities per jaar gepland.

Met de start van het nieuwe seizoen zijn ook de nieuwste exposities een feit én gratis te bewonderen t/m 27 oktober 2019.

Werken van cursisten van Andrzej Wawrzyniak geven t/m de herfstvakantie kleur aan de muren van CKC & partners. Vol trots presenteren zij werken geïnspireerd door de stilleven kunst van Italiaanse schilder Giorgio Morandi (1890-1964). Deze stillevens van objecten waren nieuwe inspiratie voor het naaste thema van deze kunstenaar; Landschappen. Verder zijn er in deze expositie werken te bewonderen die gebaseerd zijn op bekende portretten uit de kunstgeschiedenis, waarbij cursisten een eigen interpretatie aan de compositie van het portret hebben gegeven.

Daarnaast exposeert kunstenares Frances Raboen (1971) haar werk onder de titel ‘The most unwanted list’. Ging haar werk voorheen over zelfbehoud, in 2018 heeft het plaatsgemaakt voor een meer urgent thema: hoe de mens met de natuur omgaat. Dat uit zich onder andere in werk waarin bevraagd wordt waarom je eigenlijk een vierkante boom wilt. Frances probeert met de expositie het PR-probleem van deze insecten aan te pakken. Zo geeft ze ze een eigen portrettengalerij (schilderijen), laat ze zien hoe imposant en trouw mieren werken of daagt ze je uit die kakkerlak eens lekker te knuffelen. Het uitgebreide verhaal van Frances over haar expositie vind je terug op onze site.

De exposities zijn t/m 27 oktober gratis te bezoeken bij CKC & partners aan de Leidsewallen 80. Ga voor meer informatie naar www.ckc-zoetermeer.nl/expositie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden