Media Ukkie dag in Forum Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Zaterdag 14 april organiseert Bibliotheek Zoetermeer in het Forum de Media Ukkie Dag als onderdeel van de Media Ukkie Dagen 2018. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’.

Er zijn allerlei leuke en leerzame activiteiten voor kinderen van 2-6 jaar en hun (groot-)ouders. De gratis activiteiten vinden plaats in drie rondes op verdieping 1 en 2A. Ronde 1 start om 8.30 uur, ronde 2 om 9.30 uur en ronde 3 om 10.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Programma

Er wordt gestart met een interactieve voorstelling van De Verhalenmand over de gestolen ‘MediaDiamant’. Tijdens de zoektocht verzamelen de kinderen stukjes van de MediaDiamant door opdrachten te doen als programmeren met robots, een eigen computer knutselen en lezen met digitale prentenboeken. Daarnaast worden er tips gegeven over mediaopvoeding. Het programma wordt afgesloten met een spannend verhaal en een klein cadeautje.

Mediaopvoeding

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid bij jonge kinderen. Ouders krijgen handvatten in mediaopvoeding en kunnen zo hun kinderen een goede start meegeven in mediawijsheid. Tijdens de campagne wordt antwoord gegeven op vragen zoals: is het goed voor de ontwikkeling wanneer een dreumes steeds hetzelfde boekje leest, kun je een peuter al veilig alleen op een scherm laten spelen, is een kleuter qua motoriek klaar om met een spelcomputer te spelen? En op welke leeftijd kan een kind zelf bepalen wanneer hij moet stoppen met televisiekijken?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen