Landelijk openingssymposium Forum Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op dinsdag 10 april organiseert Bibliotheek Zoetermeer van 13-17 uur een landelijk openingssymposium in het Forum op het Stadhuisplein. In de vernieuwde hoofdvestiging wordt samengewerkt met 45 lokale organisaties en de gemeente Zoetermeer en is tevens het Stadhuis gevestigd. Een uniek concept voor bibliotheekbegrippen.

Vanuit het hele land komen die middag deelnemers uit de bibliotheekbranche in Zoetermeer bij elkaar om het Forum te bezichtigen. Bibliotheekdirecteuren met hun teams, maar ook de eigen gemeentelijke relaties en samenwerkingspartners. Daarnaast verwacht de bibliotheek zelfstandige ondernemers en gasten vanuit ondersteunende organisaties. Tot slot worden ook Zoetermeerse relaties en samenwerkingspartners ontvangen.

Bibliotheekdirecteur/bestuurder Joke Mos, wethouder Robin Paalvast en oth-architect Stephanie Gouka verzorgen elk een presentatie over de totstandkoming van het Forum en Stadhuis. Het samenwerkingsverband, het concept en de inrichting komen uitgebreid aan bod. Tijdens een rondleiding krijgen de gasten een beeld van het bijzondere gebouw, de partners en de visie op geïntegreerde dienstverlening.

Het Forum Zoetermeer is een nieuw en bijzonder samenwerkingsconcept dat in een traject van ruim vier jaar door Bibliotheek Zoetermeer is ontwikkeld. Geïntegreerd samenwerken met andere culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties is voor bibliotheken op deze schaal nog uniek in Nederland. Wat ooit een traditioneel bibliotheekgebouw was, is getransformeerd tot een inspirerende plaats midden in de stad voor alle Zoetermeerders.

Het Forum is een plek waar alles draait om verbinding en ontmoeting. Een plek waar mensen elke dag van 8 tot 8 terecht kunnen om informatie te zoeken, advies te krijgen, ondersteuning als dat nodig is en natuurlijk puur voor het plezier.

Heeft u vanuit uw professionele achtergrond interesse om het openingssymposium bij te wonen, dan kunt u inlichtingen inwinnen bij [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen