Hoofdbibliotheek gesloten van 1 t/m 18 januari vanwege verhuizing naar Stadhuis-Forum

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Het is bijna zover… eindelijk! In januari verhuist de Hoofdbibliotheek terug naar het Stadhuisplein. Vanwege de verhuizing is de Hoofdbibliotheek gesloten van 1 t/m 18 januari 2018.

Op vrijdag 19 januari opent de Hoofdbibliotheek haar deuren in het vernieuwde Stadhuis-Forum. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari zijn de feestelijke Open Dagen, alle bewoners van Zoetermeer zijn van harte welkom!

Alternatieve dienstverlening

Alternatieve dienstverlening tijdens de sluiting De Hoofdbibliotheek, inclusief onze inwonende partners Meerpunt, Volksuniversiteit, JIP, FabLab en Vip voor vrijwilligers, is gesloten vanaf maandag 1 januari t/m donderdag 18 januari. De laatste openingsdag voor het publiek is dus zaterdag 30 december.

Verlengde leentermijn

Vanaf 4 december tot aan de sluiting geldt een verlengde leentermijn van 7 weken voor alle materialen (en in alle vestigingen). Geleende materialen hoeven dus pas na de sluitingsperiode ingeleverd te worden. Gereserveerde materialen die op 30 december nog niet zijn opgehaald in de Hoofdbibliotheek, kunnen (naar keuze) opgehaald worden in de wijkbibliotheken Rokkeveen of Oosterheem. Klanten worden hierover geïnformeerd. Tijdens de sluitingsperiode kunnen vragen over de collectie en de beschikbaarheid ervan ook telefonisch gesteld worden via 079-3438200 (tijdens kantoortijden). De website en de catalogus zijn normaal bereikbaar, net als de mobiele app Bibliotheek Wise.

Reserveren

Reserveren tijdens de sluitingsperiode is mogelijk, alleen zullen reserveringen uit de collectie van de Hoofdbibliotheek pas later beschikbaar komen. Reserveren uit de collecties van de wijkbibliotheken en daar ophalen is wél direct mogelijk.

Inleveren

Het inleveren van geleende materialen kan alleen bij de wijkbibliotheken: tijdens openingstijden in de bibliotheek, buiten openingstijden via de boekenbussen.

Taalhuis

De inloopspreekuren van het Taalhuis vinden tijdens de sluitingsperiode van de Hoofdbibliotheek plaats in wijkbibliotheek Oosterheem.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de adressen en openingstijden van de wijkbibliotheken op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen