Snelle toename coronabesmettingen zorgt voor extra maatregelen in de zomer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Nadat op 26 juni bijna alles weer mocht, is het aantal coronabesmettingen in Nederland sneller gestegen dan verwacht. Dit zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden er tot en met 13 augustus extra maatregelen.

De meeste mensen raakten besmet tijdens feestjes en het uitgaan. Zo’n grote groep besmettelijke mensen kan een risico zijn voor mensen die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn. Daarnaast zorgt de Deltavariant ook voor meer besmettingen. Het kabinet maakt zich hier zorgen over en kan niet uitsluiten dat er de komende week toch nog meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn. Deze maatregelen ziet u in het overzicht hieronder.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Reisadvies

De toename van het aantal besmettingen in Nederland kan gevolgen hebben voor een ontspannen vakantie naar het buitenland. Doordat andere landen ons door de toename van het aantal besmettingen als risico zien, kan het zijn dat zij extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen. Zorg daarom dat u altijd voor vertrek het reisadvies checkt op www.wijsopreis.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen