Corona: Stap 3 van het openingsplan

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Ook worden er steeds minder mensen met corona opgenomen in ziekenhuizen. Het kabinet heeft daarom besloten om de derde stap van het openingsplan te zetten. Dit betekent dat per zaterdag 5 juni de meeste locaties in ons land weer open zijn onder voorwaarden.

Hieronder ziet u een overzicht van de coronamaatregelen per 5 juni. Zo mag u vanaf zaterdag bijvoorbeeld weer 4 personen thuis ontvangen en mag de horeca weer open. Meer informatie over de coronamaatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl/corona.

Basisregels blijven belangrijk

Vermijd drukte en houd u aan de basisregels, ook als u al gevaccineerd bent. Het is belangrijk dat we onze handen blijven wassen, afstand houden, zo veel mogelijk thuiswerken en thuisblijven en testen bij klachten.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Toegangsbewijzen

Bij stap 3 kunnen horeca, culturele instellingen en organisatoren van professionele sportwedstrijden ervoor kiezen om gebruik te maken van toegangsbewijzen. Zo mogen theaters of restaurant die geen gebruik maken van toegangsbewijzen maximaal 50 mensen binnen ontvangen. Als zij wél gebruikmaken van toegangsbewijzen, mogen zij meer gasten ontvangen. Een eis is wel dat iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar zit. Meer informatie over de toegangsbewijzen vindt u op www.rijksoverheid.nl/testenvoortoegang

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen